lördag, april 12

Konsten att komma ikapp

Det har gått ett tag. Nästan två veckor och jag hoppas ni har överseende med att det ibland går en tid mellan bloggandet.
Jag tror jag hoppar rakt in i nuet. Här är vi, lördag kväll den 12 april, och jag är omgiven av tre sjuka bruttor.
Det började i söndags kväll, när jag och frun hade återkommit från vår barnfria weekend i Stockholm, med att K kände lite halsont på kvällen.
Då ska vi inte tala om farmor. Hon och farfar, samt mormor, var ju här och tog hand om småttingarna. När vi kom hem från Stockholm låg hon helt däckad. Kring 40 grader i feber. Nå, hon och farfar kämpade sig hem natten mot måndag - fast de bokade om från buss till sovvagn på tåg. Sedemera konstaterades att hon hade lunginflammation... även farfar fick en släng av sleven. Mormor rapporterade någon dag senare att hon hade magsjuka. Sen förkylning.
Och så då frugan. Halsontet utvecklades till en influensa av något slag. Hon var helt däckad i flera dagar. Sedan i går kan hon i alla fall röra sig någorlunda men hon hostar som en tok och är fortfarande lite ömklig (hennes egna ord).
Så har vi då barnen. De klarade sig bra länge, men i torsdags ringde de från Toves dagis och meddelade att hon var hängig. Frida hade samtidigt lite hosta och var snorig men ändå pigg. Vi beslutade dock att båda fick vara hemma i fredags.
Då konstaterades ännu en öroninflammation hos Tove och hon fick medicin. Och natten till idag fick Frida hög feber...
Det är roligt nästan jämt.
Otroligt nog har jag lyckats kryssa mig förbi alla bacillusker (hittills) men det vore ju nästan världsrekord om jag inte fångar upp någonting. Kanske har naturen fixat det så att när K är tillräckligt kurant åker jag på något. Varför inte hela balunsen? Läcker med influensa, magsjuka, lunginflammation och öroninflammation på en gång.
----------
Jag ska snart - ge mig någon dag - återge en del av både Toves och Fridas förehavanden medelst någon bild och/eller filmsekvens. Det finns en snudd på outtömlig källa att ösa ur...