torsdag, november 22

40 grader

Sedan igår kväll, onsdag, har Frida haft kraftig feber. När alvedonen verkar blir hon mer eller mindre sitt gamla, vanliga jag. Men oftast är hon - såklart - grinig och utan någon nämnvärd aptit. Fast hon dricker skapligt och sover en hel del.
Tove fick tredagarsfeber vid ett tillfälle förra året (åtminstone är det vad vi då misstänkte) och som vi kommer ihåg det tedde det sig snarlikt. Plötslig hög feber som håller i sig några dygn.
Vi får väl se vart detta slutar för Frida.
Kristin är hemma "av egen hävd". Hon är sjuk, alldeles själv. Halsont och hängig.
Dessbättre är både jag och Tove friska, fast hon sade att hon kände lite ont i halsen under eftermiddagen. Vi har infört pussförbud mellan de olika klustrerna i familjen. Pussförbudet har dock ingen vidare efterlevnad.
----------
Idag var jag på utvecklingssamtal för Tove. Goda vitsord över nästan hela linjen. Hon äter jättebra (de måste t o m be henne ta det lugnt med grönsakerna eftersom det annars inte räcker till alla), hon har en utvecklad tal- och uttrycksförmåga, hon klär på sig nästan bäst av alla trots att hon är yngst. Bland annat. Och det känns så himla skönt för mig och Kristin - och Tove förstås - att hon nu trivs jättebra på dagis. Både med kompisar (det kan växla från dag till dag vem som är hennes BÄSTA kompis) och fröknarna.
Det var ju lite si och så med trivseln i början för Tove på hennes nya dagis men nu får vi jaga henne i tio minuter varje eftermiddag när det är hämtningsdags.
----------
Under aftonen hade Tove ett av sina patenterade uppträdanden. Denna gången fick vi veta hur olika djur går/tar sig fram. Tyvärr fick jag inte med hennes förklaring av laxens rörelsemönster, men det innefattade att stjärten åkte framåt och bakåt. Det var underhållning på mycket hög nivå.
(Roligt också att se att Tove har fått olika egenskaper från många av sina släktingar. Från sin farbror har hon t ex fått att skratta åt sina egna tokerier/skämt.)



Inga kommentarer: