söndag, december 20

Premiärhelg x 2

Det var en stor - mycket stor - dag för Tove i lördags. Hon skulle sova borta hos en kompis för första gången, helt själv. I början av veckan längtade hon visserligen till dagen men var då lite, lite nervös sa hon men ju närmare dagen D vi kom desto mer förväntan och mindre oro hade hon.
K skjutsade henne till kompisen E (vars familj består av fem personer) på eftermiddagen men var bara kvar en liten stund. Därefter var det knäpptyst ifrån dem - ett mycket gott tecken. Allting hade varit bra och när jag (pappa) och Frida hämtade henne på söndag förmiddag var det inget konstigt att rapportera. Skönt! En stor milstolpe i både hennes och våra liv. Tove och E sov bredvid varandra på golvet på en stor madrass och tydligen hade de gått och lagt sig vid 20-tiden men inte somnat förrän en stund efter klockan 21 ... Fnitter hade tydligen hörts ifrån sovrummet.
Frida och jag var på badhuset i lördags och hon kastar sig hejvilt från kanten ner i bassängen, utan att man behöver ta emot. Visst, hon bottnar och har flytpuffar på armarna men hon är helt galen när hon badar.
Följaktligen fick hon ha mamma och pappa för sig själv och det firade hon på söndagsmorgonen med att sova till kl 8! Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelt perfekt.
Efter att vi hämtat hem Tove var vi ute ett tag och tog hand om snön som fortsätter att falla. Nu har vi 3-4 dm och mer är på väg.
Den andra premiären gäller Frida. Första gången på skidor och hon tog sig fram skapligt men intresset falnade snabbt, åtminstone för den här gången. Men vi ska fixa en slinga runt huset och om de åker den 900 gånger i följd så blir det ungefär ett Vasalopp. Det borde de hinna innan dagis börjar igen.

Inga kommentarer: