tisdag, januari 31

Nattlig tandlossning

Toves båda framtänder har länge varit lösa. I lördags var hon på ett kalas hos en klasskompis och råkade då få en smäll på munnen. Mamman till födelsedagsflickan visste inte om att tänderna redan var lösa och fick ordentlig hjärtklappning när hon såg att de vickade rejält. Men Tove berättade hur det var ställt och situationen förlöpte väl.
Den smällen verkar dock ha varit början på slutet för de båda gaddarna. I söndags försökte vi rycka bort den som satt mest löst men det gick inte riktigt. Men natten mot idag, tisdag, behagade den vika hädan. Klockan 1 kom Tove in till oss och berättade, smått upprymd, att tanden hade lossnat. Det gjorde inte ont alls och hon var bara nyfiken på hur det såg ut. När vi sedan hade klivit upp i normal tid på morgonen såg det ut som på bilden, med den nya tanden redan synlig.
Och jag måste också passa på att ge tandfén en rejäl applåd: på de få timmar hon hade på sig från att tanden lossnade - och lades i den lilla porslinsasken - till Tove vaknade hann hon ändå förvandla bissingen till en guldpeng (d v s en tiokrona). Imponerande!

Inga kommentarer: