lördag, september 27

Konsten att skriva

En lördag med tre lediga brudar och en arbetande pappa. Vi tog det lugnt på morgonen med mys i soffan med täcket och kudden. Ibland vill brudarna inte alls sitta tillsammans, men i morse klämde de ner sig i samma fåtölj och efter lite gruff satt de sedan och mös och tittade på Bolibompa. Jag måste säga att jag tycker de är ganska lika (till utseendet alltså).

Senare under dagen inspekterades mormors bandage runt handleden och det blev bandage både högt och lågt även på Tove och Frida. Vi fikade och åkte sedan till "massi" och handlade. Mormor fick hjälp att bära de tunga kassarna.

Väl hemma igen så överraskade Tove oss med att ta ännu ett sjumilakliv i sina skrivkunskaper. Hon satt i rummet och ritade och kom sedan ut i köket och gav mamma en teckning. På den hade hon helt själv skrivit: Från Tove till mamma (frän Tove tlli mama). En kort stund senare fick jag ännu en teckning där hon skrivit: kram och puss ( kram äps). På den tredje teckningen hade hon skrivit: tack för den fina teckningen "tak fär fina tek niaek". Sedan fortsätter ordet teckning på ytterligare två rader: "nik", "kninik".

Men det finaste var hennes förlåt-lapp till pappa, som hon inte ville pussa när han kom hem. Peter tyckte det var tråkigt och efter en stund skrev Tove en lång, smal lapp som hon rullade ihop och gav till pappa. Hon gjorde alltså detta när hon var helt själv i sitt rum. Jag kom in precis när lappen var klar och hon sa att hon skrivit "förlåt för att jag inte gedde dig en puss". Peter fick lappen och smälte. Så här stod det: "flåt fä ja inte je j nps". Den lappen kommer att ramas in och hängas upp på väggen...

Inga kommentarer: