måndag, november 10

Fransk chokladkaka

På begäran kommer här receptet på en mycket god chokladkaka. Bilden visar det som är kvar efter gårdagens firande av far... Till er som var med på tjejmiddagen - den här kakan är ÄNNU godare!

3 ägg
3 dl socker
1,5 dl kakao
0,5 dl sirap
2,5 dl vetemjöl
100 g smör (smält)

*Smöra en form med löstagbar kant. Jag tar ett runt smörpapper i botten, då går det lättast att ta loss kakan, som blir ganska kladdig.
*Vispa ägg och socker pösigt
*Blanda i resten till en smet
*Grädda i 175 grader i ca 20 minuter (ja, kakan ska vara lös i mitten)

Glasyr
200 mörk blockchoklad
2,5 dl vispgrädde
+ ev smaksättare som kaffepulver, after eight el dyl

Häll grädde + choklad (i bitar) i kastrull och rör om tills det blir en slät smet.
Låt glasyren svalna i rumstemperatur, det tar ett tag innan den blir tjock och krämig.

Låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren.
Ät med massor av hallon / vispad grädde / vaniljglass.

4 kommentarer:

Kontot är kapat men kan dessvärre inte tas bort sa...

Tack!
Den ska jag absolut prova. kram

Cajo sa...

Men ååååååååhhh så god den kakan lät!! Här ska bakas!! :-)

Busbloggen sa...

Den har många användningsområden. Bl a funkar den utmärkt att tröstäta om man - som jag idag - är hemma och är en smula krasslig. MUMS!
/Pappa

Anonym sa...

Hej!
Kan det var möjligt (att den är ännu godare än den vi fick på tjejmiddagen)?????
Vi ses.
Kram
Anna-Karin