
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl kakao
0,5 dl sirap
2,5 dl vetemjöl
100 g smör (smält)
*Smöra en form med löstagbar kant. Jag tar ett runt smörpapper i botten, då går det lättast att ta loss kakan, som blir ganska kladdig.
*Vispa ägg och socker pösigt
*Blanda i resten till en smet
*Grädda i 175 grader i ca 20 minuter (ja, kakan ska vara lös i mitten)
Glasyr
200 mörk blockchoklad
2,5 dl vispgrädde
+ ev smaksättare som kaffepulver, after eight el dyl
Häll grädde + choklad (i bitar) i kastrull och rör om tills det blir en slät smet.
Låt glasyren svalna i rumstemperatur, det tar ett tag innan den blir tjock och krämig.
Låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren.
Ät med massor av hallon / vispad grädde / vaniljglass.
4 kommentarer:
Tack!
Den ska jag absolut prova. kram
Men ååååååååhhh så god den kakan lät!! Här ska bakas!! :-)
Den har många användningsområden. Bl a funkar den utmärkt att tröstäta om man - som jag idag - är hemma och är en smula krasslig. MUMS!
/Pappa
Hej!
Kan det var möjligt (att den är ännu godare än den vi fick på tjejmiddagen)?????
Vi ses.
Kram
Anna-Karin
Skicka en kommentar