söndag, februari 8

Underbar vinter!

Den här helgen har varit en verklig vinterhelg. I lördags träffade vi familjen K (med lillasyster I och storasyster E) i den stora pulkabacken inne i samhället. Den är betydligt högre och längre än grannarnas slänt, där vi oftast åker. Båda brudarna ääääälskade att åka både längre och snabbare.
Frida åkte bob med jämngamla dagiskompisen I. De tjöt i högan sky hela vägen ner, skrattade hela vägen upp och sa sedan ett unisont "igen" innan de åkte ner igen. Tove och och E åkte pulka, tefat, rullade och avslutade med att klättra i ett träd när de skulle ha "utspaning".
Efter förmiddagen i den stora pulkabacken åkte pappa och köpte ordentliga hjälmar åt brudarna. Fridas fick vi spänna in lite för att den skulle passa.... Dagen fortsatte sedan med lek och fika - hemma hos oss - med I och E.


Imorse när vi vaknade snöade det lappvantar. Tove ville helst gå ut direkt (kl 07.30) och tyckte inte hon behövde nån frukost. Väl ute byggde vi (mest pappa) en snöborg, vi skottade, åkte bob och pulka i vår egen minibacke samt gjorde snöänglar. Vi var ute ett par timmar och båda brudarna fullkomligen slukade lunchen när vi sedan kom in.

Sendare på eftermiddagen åkte familjens tre brudar på familjejympa. Där var också Toves kompisar E och O och Fridas kompisar I och E (och mammas kompisar U och A). Jag (mamma) blev återigen imponerad av både Tove och Frida, de jympar med stor entusiasm och jag fattar faktiskt inte att de orkar springa så mycket och så fort. De småjoggar ju inte direkt, utan spurtar hela tiden. När mamma kom hem från jympa för vuxna nu ikväll kunde pappa berätta att båda brudarna somnat mycket snabbt.

2 kommentarer:

Cajo sa...

wow... vilken avancerad borg!! Här gräver vi bara en grop/grotta i de stora snöhögarna så är vi nöjda... :-) Härligt med snö va?! /Kusin vitamin i norr.

Kontot är kapat men kan dessvärre inte tas bort sa...

GUD vilken snygg borg!!! Det ska vara en äkta norrlänning för att göra en sån.
Synd att vi missade varandra i Norberg!