fredag, januari 11

Och så lite annat ...

Om ni inte har varit inne på länge finns det rapporter, med tillhörande bilder, här nedanför från jul x 2 samt nyår.
I just det här blogginlägget är jag jäkligt 2008.
----------
Först vill jag berätta om Tove, snarkaren. Eller, fejk-snarkaren egentligen. Kristin sa nämligen åt henne att Frida blir lugn vid läggdags om hon hör Tove ligga och sova. Så, en kväll när T hade lagt sig först men inte somnat, gick vi in med F och la henne också. Strax efter att vi stängt dörren hörde vi Tove dra timmerstockar på låtsas för att få den gråtandes Frida lugn – och hon lyckades! Jag och Kristin satt såklart utanför i soffan och garvade – det är vad vi kallar omtanke!
----------
Till trettonhelgen kom så en del snö och Tove kunde tillsammans med grannflickan slänga på sig skidorna och köra lite skejting på vägen. Tyvärr, när detta skrivs en vecka senare, har all snö regnat bort.
----------
Tove har blivit en än större tjej. Numer är nattblöjan ett minne blott! En liten incident har skett på fem nätter - i övrigt har hon klarat sig från att kissa i sängen. I morse kom hon in till oss strax efter klockan 6 och lät meddela att hon var kissnödig. Heeeelt perfekt (okej, tidpunkten var inte optimal men det var hennes handlande).
----------
För någon dag sedan provade både Tove och Frida mammas nyfådda jättetossor. En smula oproportioneligt kan man tycka...
----------
Idag, fredag, fick Frida sin andra omgång av vaccin - d v s spruta. Inte helt populärt men det gick över fort. Nu får vi bara se om det kommer en reaktion inom den närmsta tiden.
Det var frugan som var med henne på BVC och sedan i måndags är det nya tag som gäller i familjen. Jag har börjat jobba, och på heltid dessutom, och barnen går på dagis 8-15. (Följaktligen jobbar frugan deltid.) Lite gnäll har det varit från Frida just när frugan (som både lämnar och hämtar) åker från dagiset men det har gått över på nolltid och hon sover, äter och leker jättebra.

Inga kommentarer: