tisdag, mars 31

Badhuset

Idag var det simlekis igen för Tove och eftersom pappa inte är hemma så fick även Frida följa med. Det var två lyckliga flickor som skuttade hem från dagis. Badhuset väntade ju! Tove var så ivrig att hon till och med - på eget initiativ - hjälpte Frida med de sista tuggorna.

Väl i bassängen blev det först det vanliga - Tove visade sina simtag och Frida hoppade minibomben från kanten. Men sen - när Toves simlekis börjat - visade Frida på storartad talang. Hon kan nu ta sig upp från bassängkanten själv. Det tar en stund och innefattar en del stånkande och pustande, men upp kommer hon. Hon kan också simma, på sitt eget lilla vis. När hon bara har armpuffarna på sig så simmar hon upprätt. Hon sparkar med benen som en galning och armarna gör nån slags simtag och så kommer hon framåt - låååångsamt - samtidigt som hon strålar som en sol och skrattar så hon får kallsupar. Snabbare gick det när hon hade både armpuffar och simdyna runt magen. Då blev det klockrent hundsim och hon tog sig fram med förvånansvärt hög fart - lycklig som få.

I omklädningsrummet (efter nästan en timmes badning, hoppning och simning) hade kloka mamma med sig inte bara frukt utan även russin. Det höll humöret uppe (på alla tre brudarna) hela vägen hem. Men sen tog det inte många sekunder innan både Tove och Frida sov sött.

Inga kommentarer: