torsdag, maj 21

Klubbor och hinkar

I går, onsdag, fick Frida gå till dagis. Tove däremot är fortfarande hostig och snuvig så hon och jag - pappa - var hemma. Vi vågade oss dock ut i stora vida världen. Det hade kunnat rendera i rena rama jackpotten för Tove om inte pappa varit så hård. Vi var nämligen på en biltvättfirma för att kolla vad det kostar att putsa upp lacken rejält. Han bakom kassan ville bjussa på en klubba. Nej, sa pappa.
På hemvägen stannade vi på den lokala pizzerian och köpte oss lunch. Även här åkte en klubba fram med adress Tove, men återigen var pappa där och sa "tack, men nej tack". Tove tog de båda motgångarna väldigt bra. Lite nyfiken på vart alla klubbor låg var hon, men det var allt. Det blev ju trots allt pizza och coca-cola till lunch.

I tisdags resonerade Tove kring saker som är dumma att göra. Detta apropå att hon blev påkommen att ljuga för någon dag sedan och för det fick en rejäl åthutning.
"Pappa, vet du vad som är dummare att göra än att ljuga? Det är att svänga med en hink så att den träffar någon över läppen."

Nu kör vi en Kristi Flygare på hemmaplan. Det lär säkert bli lite plantering och att stök runt gården. Men först: lite kroppsmålning.

Inga kommentarer: