lördag, augusti 29

En äventyrslördag

Det har varit mycket idag - mycket roligt, men ett tråkigt slut. Men först det roliga. Pappa åkte till jobbet (det tillhörde inte det roliga!) och familjens tre brudar hämtade upp mormor och åkte ner på stan. Det blev lite kläder och lite fika.
Efter lunch hemma hos mormor åkte vi till ett slott - Tidö slott - där det finns ett leksaksmuseum. Det gick hem hos alla brudarna - de två äldre fick en nostalgitripp och tänkte på mamma Kristins barndom, de två yngre beundrade storögt dockor, bilar, tåg, dockskåp och ännu större bilar. Men ett minus var så klart att det inte bodde nån prinsessa i just det här slottet....

Efter en tur via Maxi, där brudarna lekte i lekrummet, blev det middag hemma i Grävlinge. Frida fixade potatisen och Tove och mormor gurka och tomat - allt hemodlat. Pappa och mamma tog en tur ut i svampskogen och kom hem med tre liter guldgula kantareller.

Det tråkiga slutet på dagen var en fästing. En stor, fet fästing i nacken på Tove. Hon var superduktig när mamma försökte ta bort den. Det gjorde nog väldigt ont, men tyvärr fick vi inte bort hela. Det ska inte vara nån större fara, men vi får vara uppmärksamma de närmsta fyra veckorna.

Inga kommentarer: