tisdag, augusti 18

Hos tandläkaren

Idag fick Frida för första gången besöka tandläkaren. Han heter Anders och är nu hela familjens tandläkare. Han gillar barn - det märks - och Frida gillade Anders - det märktes. Hon kravlade upp i stolen och svarade snällt på frågorna om hur många år hon är och om hon tagit med sig alla tänderna idag. Hon försäkrade att hon inte lämnat en enda hemma.

Sen fick hon testa knapparna som gjorde att stolen rörde sig, hon fick höra om tandtrollen karius och baktus, som bygger hus i tänderna om man inte borstar noga.
Den ljusa lampan var lite läskig och mamma fick hålla i handen en liten, liten stund, men snart var det klart. Frida fick mycket beröm - och belönades med en Ior-tandborste. Hon var mycket nöjd och sa efteråt:
-Ja tyckte om Anders!
Mamma fick också svar om tummen. Ingen fara ännu, men innan fem års ålder bör hon sluta. Skönt att höra, men mamma och pappa kommer ändå påbörja arbetet med att få bort tummen ur munnen redan nu...

1 kommentar:

A-K sa...

Hej!
En milstolpe när de börjar gå till tandläkaren. I Sura får de ha solglasögon. Ser så coolt ut.
SVårar att sluta med tummen än med napp. Vi slutade med nappen efter Tyras första besök. Det är ju alltid lättare när någon annan säger till.
Kram
A_K