söndag, november 1

Maskerad

I fredags var det maskerad på dagis. Det var inget speciellt tema, men Tove hade meddelat att hon ville vara vampyr (och Frida likaså så klart). Mamma varken hann eller orkade sy denna gång, utan köpte varsitt häx-set till tjejerna. De provade på torsdagskvällen, gjorde läskiga grimaser framför spegeln och var såååå nöjda. Men när provningen var klar deklarerade Tove lugnt att hon minsann skulle vara balettdansös istället.

På fredagsmorgonen klädde sig Frida således till häxa och Tove till ballerina. Allt var frid och fröjd - tills det var dax att åka och Frida fick syn på Tove... Skrik, gråt och förtvivlan tills dess mamma tog fram balettkjol även till Frida.
På dagis möttes vi av prinsar, skelett, stålmannen och cowboys.
- Jag vill vara häxa!, utbrister ballerinaklädda Frida.

Eftersom mamma förutsett detta fanns häxkläderna med - och åkte på. Frida flaxade och var sååååå glad, i ungefär två minuter. Sen skulle hon vara ballerina igen... Men då sa mamma faktiskt nej (men talade om för fröknarna var ballerina-kjolen låg)
På eftermiddagen fick vi veta att Frida varit häxa hela tiden och Tove ballerina och att det varit så bra och roligt.

I övrigt har helgens tema varit kalas och feber - kalas för alla utom mamma, som fick ligga i sängen med feber och halsont. Men nu är helgen slut, kalasen avklarade och febern borta, så imorgon tar vi tag i en ny, intensiv och förhoppningsvis frisk vecka.

2 kommentarer:

Krumeluren och Dinolina sa...

Hahaha! Kan inget annat än att skratta åt tjejernas ombytlighet.

Anonym sa...

Men vilken söt ballerina sen, och vilken tuff häxa. =) Nästa år ska Hugo vara ballerina, för det har mamma bestämt...