torsdag, april 23

Grattis i förskott

Redan i söndags fick Tove sin första - och största - 5-årspresent. Det blev en cykel - storleken större, röd med cykelkorg och framför allt utan stödhjul! Gissa om hon var stolt! Cykeln har en behändig pinne som mamma och pappa kan hålla i, så hon kan lära sig cykla utan att vi behöver bryta ryggen. Det går ganska vingligt ännu, men det går att släppa taget i 3-4 sekunder iallafall.

I samma veva fick ju så klart Frida överta Toves gamla cykel. Den cykeln har hon trånat efter en längre tid med motiveringen "ja åsså stor sej, ja åsså stor cykel!" Och jag måste säga att jag blev mäkta imponerad. Filmen är tagen efter att hon cyklat endast fem minuter. Hon greppade direkt! Visserligen blev det en hel del bromsande i början ("ja bromsa igen!" eller "ja sitte fast"), men mest går det framåt i en faslig fart.

På lördag är det den stora dagen, men Tove har redan konstaterat att hon minsann ska ha tre kalas. Ett på fredag då kompisarna på dagis ska få strutglass, ett på lördag då de allra flesta kommer (både släkt, kompisar och dagiskompisar) och sedan ett lite kalas på söndag för de som inte kunde/orkade på lördagen (bla gammelmormor). Så nu är nedräkningen - som pågått sedan julafton - inne i slutspurten!

Inga kommentarer: