tisdag, april 14

Våren är här!

Det blir inte mycket bloggande när vårsolen värmer. Påsken har bjudit på 13-17 plusgrader varje dag, sol, värme, cykelturer och grillning på altanen. Vi njuter av krokus, blåsippor, vitsippor och tussilago. Pappa jobbade tyvärr hela påskhelgen, men hann njuta en del ändå.

Tove övar och övar på att cykla. Hon har provat utan stödhjul, men det är lite väl vingligt ännu. Frida trampar på den gamla trehjulingen. Hon har lärt sig hur man kommer framåt nu, från början hade hon lättast för att bromsa... Vi kan konstatera att när de lär sig cykla här ute hos oss på grusvägarna, då blir de stadiga cyklister!

Familjens tre brudar har också varit på traditionsenlig äggletning hemma hos morbror Stefan med familj. Det blev kanonbra väder, grillning (Frida åt dock bara kall korv och korvbröd, men inte samtidigt), äggletning och godisätning. En kanonmysig dag med ett härligt gäng!

Måste också berätta att vi satt den första potatisen. Tio hinkar står intill husväggen, reda att växa till midsommarafton. Då skördar vi, trots att "pärerna" egentligen är för små. Men egen midsommarpotatis är det bästa som finns. När vi skulle plantera hade mamma så klart god hjälp, inte bara med själva planterandet, utan även med bärandet. Obserera att det är en 50 liters-säck de kånkar på. De fick till och med i den i skottkärran (med bara lite hjälp).

Inga kommentarer: