måndag, mars 29

En ganska ovanlig natt - som inte var så kul

Frida hade lite magont i går kväll när hon gick och la sig. Hon fick en varm kudde och vi klappade henne på magen och strök henne på huvudet. Efter en stund somnade hon. Men ungefär en timme senare hörde vi att hon lät underligt och grät. K gick in - och såg att F hade kräkts ordenligt i sängen. Även hon själv var nerkladdad ...
Operation Sanering inleddes och som tur var har vi plastad frotté i sängen vilket hindrade spyorna från att tränga ner i madrassen. Frida fick, efter duschning, ligga i K:s famn och somnade efter ett tag. När hon legat så i 15-20 minuter trodde vi att faran var över och bar över henne till sin rena säng igen. Hon hann knappt lägga huvudet på kudden innan nästa omgång var ett faktum. Den här gången var vi dock precis bredvid henne och kunde styra vomering till en hink. Sen insåg vi att det nog skulle pågå en stund så K la sig i myshörnan med F på golvet precis bredvid sig. Det har varit rally ungefär en gång i timmen hela natten men F har varit duktig och lutat sig över hinken varje gång - men eftersom magen varit tom har det inte kommit just någonting.
Hon kräktes även en gång på morgonen, sedan vi alla vaknat, men nu verkar faran vara över. Sedan ungefär kl 9 har hon fått behålla allt hon har druckit - lite vatten och lite saft - och hon har även ätit drygt en halv banan som magen tog emot med glädje. Nu är hon sitt vanliga, sprallig jag igen och kanske, kanske kan hon och Tove (som också är hemma idag och imorgon) ändå åka till dagis på onsdag-torsdag och hinna vara med att fira påsken med kompisarna där.

Inga kommentarer: