söndag, oktober 19

En helg med totoater och taliandresa

Fredag
Tove var fortfarande snuvig och hostig och var hemma med mamma (som inte heller var helt kry) Men det blev ingenting bakat denna dag, däremot sytt - och det är nästan lika kul som att baka. Tove är nål-ansvarig. Hon ger mamma nål efter nål vid strykbrädan inför sömnaden. Vid symaskinen sitter hon i mammas knä och tar bort nål efter nål och sätter på nåldynan. Men efter en stund blev det roligare att få ett eget tygstycke att klippa i - och mäta. Den lilla tygtrasan var allt från 30 mm till 15 km... Till slut hade iallafall mamma sytt klart balettkjolen. Tove hade bestämt att det skulle vara en blommig underkjol och en prickig överkjol. Sedan var det bara att provsnurra!

Lördag
Mamma och Frida tog sovmorgon. Tätt ihop i stora sängen sov vi från ca 06.00 till 08.00. Hur gosigt som helst! Efter frukost var det sedan dax att ge sig ut i världen. Tove tog täten och byggde en bil, för hon och Frida skulle åka till Taliand (Thailand). Men Frida gjorde inte riktigt som Tove ville när hon gick och satte sig på pappas plats i bilen. Det blev lite gnabb som slutade med att Tove började rita och Frida satte sig under bordet. Jag vet faktiskt inte om de kom iväg på nån resa...
På eftermiddagen åkte pappa och Tove in till stan, för det vankades totoater (teater) på barnbiblioteket. Tove var mycket nöjd med historien om hunden Ojsan. Det enda som inte var bra var att föreställningen var för kort.
Söndag
Idag var det en utedag. När mamma höströjde i trädgården, röjde Tove och Frida på en stor lekplats inne i stan. Det var tydligen mycket lyckat, ända fram till Frida trampade ner i den stora vattenpölen med skorna som inte var vattentäta... Hon var blöt ändå upp på knäna när hon kom hem.
Imorgon blir det dagis som vanligt, även för Tove. Hon är fortfarande snorig, men det är ingen större fara. Hon längtar efter sina kompisar och pratade redan i fredags om att gå till dagis igen. Även mamma är pigg så vi hoppas att förkylningarna är över för denna gång.

Inga kommentarer: