tisdag, februari 19

Ok, det är klart: februari är inte vår månad

I februari i fjol bytte vi och barnen sovrum. Innan jag och K flyttade in hade vi stora planer att göra om. Riva en garderob till förmån för en hel vägg-garderob med skjutdörrar, ny färg på väggarna och nytt golv. Vi beräknade att det skulle ta en vecka. Men, en dubbel släng vattkoppor, influensa och lite annat gjorde att det projektet tog en månad.
I år har vi förvisso inget projekt som gör att huset ser ut som f-n men den andra ingrediensen sitter klockrent, som ni har förstått om ni läst bloggen den här månaden.
Statusen nu är att T förvisso är på bättringsvägen men hon har en envis feber - inte så hög men ändå - vilket gjorde att doktorn fick titta på henne idag. K jobbade och F, trots att det fortfarande rann en smula ur örat, skickade vi till dagis. Big mistake.
Hur som helst, T var jätteduktig hos doktorn och höll undan håret från öronen när doktorn ville titta där. Han fann inget egentligt fel annat än lite rött i halsen så det var bara att vänta på att febern skulle lägga sig vilket den borde göra inom någon dag trodde han. Okej. När vi just gått från läkarstationen pratade jag med K. Dagiset hade ringt och sagt att när F vaknat efter tuppluren hade det blödit ur örat... Men den lilla krabaten hade inte varit ledsen och när jag och T hämtade henne var hon glad som en lärka och det höll i sig hela kvällen. Men vi håller nog henne hemma resten av veckan ändå.
----------
Jag och T var på simlekis i kväll, trots att hon inte fick bada p g a febern. Vi tänkte att det kan vara bra att hon ändå får in rutinen att åka dit och vänja sig lite mer med fröknarna, kompisarna och stojet. Hon och jag satt vid sidan av och såg på men det dröjde inte länge innan hon blev ledsen... Hon ville hoppa i! Stackarn. Nåja, hon blev gladare på hemvägen när vi gick in på en sportaffär och köpte ett par simglasögon.
----------
Jag har glömt att nämna det tidigare, men F härmar mer och mer vad vi säger. Hon har koll på vad en hund och en katt säger. Hennes favorit-kvällsmål är "bäpple" och sånt man slänger i sopkorgen är "bräp". Jag ska försöka komma ihåg oftare att skriva om hennes muntliga erövringar - de lär bli en hel del av den varan framöver.
----------
T, å sin sida, håller i sakta mak på att lära sig klockan. Men ibland blandar hon ihop ett och annat. Hon har blivit van de senaste dagarna att vi tar tempen på henne 2-3 gånger per dag så när det var avklarat i morse sa hon (om febertermometern):"Den visade kvart i fyra, visst?"

Inga kommentarer: