torsdag, december 18

En sjukdag med bläbor och kreeäs

Frida var förvånansvärt pigg imorse. Hon var glödhet av feber, men på sitt vanliga glada humör. Märkligt, det där. Mamma däremot var inte pigg, trots att det bara var snuva och halsont som störde. Febern kom först på eftermiddagen...

För fridas del upptäckte vi vid lunchtid att det runnit ur örat, så det blev ett doktorsbesök. Diagnos öroninflammation och penicillinkur på fem dagar. Men det började inte så bra. Trots att mamma försökte mosa medicinen och blanda med äppelmos kom allt upp igen, inklusive nyss äten blodpudding. Frida var hur tapper som helst och accepterade utan omsvep att duscha, trots att hon tidigare idag badat en lång stund. Samtidigt övade och övade och övade hon att säga det som just kommit upp. Kräks blev först "krees", sedan "kreeäs".

Bland övrig språkträning idag märks ordet "bläbor", som Frida frågade efter vid frukost. Endast mamma kunde tyda att det betyder blåbär. Vi äter nu det sista ur hinken från faster Lena och Frida älskar fil med flingor och blåbär på morgonen. Det gör mamma också för den delen. Annars brukar en viss fras upprepas ett antal gånger per måltid. Den kommer efter varje uppmaning från mamma eller pappa att ta en tugga till. Frida svarar (nästan lite stöddigt) "men, ja tugga ju!". Vi hoppas kunna föreviga detta på film snart.

1 kommentar:

Kontot är kapat men kan dessvärre inte tas bort sa...

Ja filma så mycket ni orkar. Jag har precis loggat in flera timmar i datorn på Anna som barn. Det är verkligen hur kul som helst att se henne igen.

Tack för kolorna. Super Duper goda!!!
kram