fredag, december 26

om julafton

Tomten är genomskådad. Tove konstaterade (kanske med lite assistans från kusin Melvin) att tomten var fejk. Hon såg att tomten som kom hade skägg som satt fast med ett band runt huvudet. Det andra tydliga tecknet var att han inte hade en säck, utan bara en papperspåse.
- Tomten har en säck med många klappar i, men den här tomten hade bara en påse med några paket i, så det var inte en riktig tomte, konstaterde hon krasst.

Trots detta - och det faktum att i princip samtiga närvarande var mer eller mindre krassliga - blev julaftonen mycket lyckad. Mamma hade ingen röst, mormor hade feber, barnen snorade i kapp och vi var många som hade hosta. Men mat åt vi, skålade gjorde vi och paket fick vi - allihop. Dessutom fick mamma och hennes storebror äntligen se på Karl-Bertil Jonsson tillsammans, så som vi gjort under hela uppväxten. Det är en viktig tradition!

På juldagen fortsatte kalasandet, eftersom både mormor och kusin Melvin fyllde år. Vi smög upp på loftet och sjöng (alla utom mamma, som fortfarande saknade röst) och sedan blev det paket och tårta. Mycket trevligt.

Väl hemma igen kan vi konstatera att dockhuset fortfarande är en succé (även om möblerna plockas ut på mattan), att Fridas Pingu-bok med knappar som låter är lika intressat för storasyster Tove, att de nya dockorna med tillhörande barnstolar också är en hit samt att Tove ääääälskar alla sina Hello Kitty-kläder (linne, trosor och strumpbyxor). Dessutom gillar Mamma gillar sina nya raggisar och pappa vann 50 pix på mega-trisslotten. Det har med andra ord varit en riktigt god jul!

Inga kommentarer: