tisdag, augusti 14

Här ska odlas!

Från och med idag kommer detta till viss del också vara en pallkrageblogg. Vi har bestämt att "bygga" ett nytt pallkrageland och med våra 1400 kvadratmeter stora gräsmatta känner vi att vi kan offra en bit av den för detta ändamål. Det nya landet hamnar rakt utanför entrén och blir cirka 40 kvadratmeter stort. Cirka tre gånger större än vad vi har nu.
Allra först ska vi "svåla" gräsmattan. Ingen större idé att ta bort mer än nödvändigt, på djupet alltså, eftersom det sedan bara ska på markduk (eventuellt hålad plast också) samt någon centimeter grus.
Jag och mina 25 flug-kompisar påbörjade detta moment och vi har stämt träff imorgon igen.
----------
Tove är en smula förkyld och har varit hemma från dagis igår och idag men eftersom hon inte har feber har hon ändå fått vara ute båda dagarna.
----------
Frida satte nytt bottenrekord i att sova på dagen idag: 45 minuter kring lunch och cirka 5 (!) minuter ytterligare strax innan middagen. Alltså, minst en timme mindre än vad hon skulle behöva och sålunda var hon inte sitt vanliga glada jag på kvällen, men höll ändå ut - med viss hjälp av en busig storasyster - till strax efter kl 19. En tolvtimmarsömn på det, om jag får be!
----------
Igår klagade Tove på att det gjorde ont när vi var tvungen att snyta henne för femtielfte gången den dagen. Lösningen bestod i att sätta små plåster kring nosen vilket gjorde att hon såg ut som Lillen Eklund.
Och så ville hon prova på att måla med fingerfärg. Det gjorde hon med bravur - inte minst på sina egna armar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det kommer att bli fint med pallkragelandet.
Och pappan i familjen är nyklippt ser jag, nu dröjer det väl ett halvår till nästa gång.