tisdag, augusti 21

Nytt personbästa

Tove formligen krossade sitt gamla rekord i att käka upp middagen snabbt. Anledningen var att grannflickan kom hit strax innan vi skulle äta. Så när jag strängt sa till Tove att det var serverat satte hon sig snabbt på sin plats och sen fräste det bara till på tallriken. Sen sprang hon ut igen och fortsatte leken med grannflickan.
Tyvärr hade jag inte med mig kameran lite senare när Tove, iklädd någon form av änglavingar och därtill bara trosor, och grannflickan i en blå balklänningsliknande kreation, sprang runt hemma hos dem.
----------
I söndags fick vi dubbla familjebesök. Och dessutom mormor. Så till middagen var det köket fullt, vilket det annars bara brukar vara vid någon födelsedag. Toves Mälardals-kusiner var här samt familjen V med två pojkar. Det var tjo och tjim. Barnpoolen blev en koja, och som vanligt (precis som det ska vara) var det lilla Beirut i barnrummet men barnen hade kul och det är huvudsaken. Mot slutet satt Frida i morbrors knä och busmös.
----------
Igår kunde jag till slut lägga spaden på hyllan. Svålningen av pallkragelandet är härmed slutförd. Alla som sett området frågar om vi håller på att gräva efter fornlämningar. Jojo, och de tror de ska få smaka våra goda potatisar, ärtor, tomater, morötter, jordgubbar, lökar m m i framtiden? Fnys.

Inga kommentarer: