torsdag, augusti 2

Zoo t/r

Vi tog en dag på Parken Zoo i Eskilstuna. Det visade sig bli en riktigt bra dag med "lagom" väder. Vi var här även förra året - då var det nästan 30 grader och många djur låg i skuggan - därför i princip osynliga - och svalkade sig.
Den här gången: + 22 och molnigt med någon solglimt. Perfekt.

Zoo har naturligtvis en del lekattiraljer och finns det en rutchbana så åker Tove den. Så ock här. Mot slutet hann hon också med att klättra en del och som sista anhalt innan vi åkte hem igen åkte Tove och Kristin den vådliga Masken. Tove ville sedan åka mer, men nu fick det vara stopp.

Frida var nöjd med att sitta i vagnen och titta, mest på alla människor. Någon enstaka apa och kanske större kattdjur såg hon också men det var ungefär allt. Sista timmen sov hon.

Tove var mer intresserad, såklart, av alla djur men ändå inte så himla imponerad av vita tigrar, leoparden, komodovaranen, alla fåglar, känguruer m m som fanns att beskåda. Säkert var det spännande men det verkade för henne mest vara något att fylla tiden med mellan de olika lekplatserna. Nåväl, bara hon är glad och har roligt spelar det ingen roll vad hon tycker om.
En tur in till Fantomens grotta hann hon också med, men det goda märket ville hon genast tvätta bort.

(Ärligt talat: Jag undrar om det verkligen var den riktigta Fantomen. Han var lite väl spinkig och inte hade han några pickadoller heller.)

Inga kommentarer: