fredag, augusti 17

Skogens guld

Den senaste tiden har det varit hyfsat varmt och därtill en del nederbörd. Helt perfekt med andra ord!
Så jag och Tove tog cykeln till vårt specialställe för att plocka kantareller. Ibland är det verkligen för enkelt. På en kort stund hittade vi tillräckligt för att fylla... Toves jackhuva. Någonstans på vägen till vårt ställe hade jag nämligen råkat tappa den plastpåse vi hade tänkt att ösa ner svampen i, så vi fick improvisera. Två timmar senare var hälften av skörden i tryggt förvar i familjens magar.
----------
Fridas gå-utveckling "knallar på" - ursäkta vitsen. Hon har till och med tagit något steg själv, mellan två möbler, men det verkar inte som om hon bräcker syrran. I så fall måste det hända massor det kommande dygnet: Tove var nämligen på dagen 14 månader när hon officiellt började gå, en ålder Frida inträder i på söndag.
----------
Svålningen av gräsmattan fortsätter. Vi har hunnit ungefär halvvägs och under helgen ska vi nog vara klar med den delen. Och flugorna har uppenbarligen varit upptagna på annat håll de senaste dagarna, vilket kanske har att göra med att det framför allt idag har blåst ordentligt.

Inga kommentarer: