onsdag, maj 16

En historisk dag

Feber och snuva däckade pappa hemma idag, så det blev en mammadag för Frida och Tove, eller egentligen en mormordag.
Som vanligt var det dagis för Tove, idag med tipspromenad. Mamma och Frida mötte mormor på stan. Det blev tvål från Apoteket och en rea-fleece från P.O.P till Tove, innan vi lunchade på IKEA. Frida var på ett strålande humör och charmade som vanligt de flesta hon mötte.

Tove blev extra sprallig när mormor var med till dagis. Vi åkte tillbaka till stan och hem till mormor. Efter lite banan somnade Frida (och mamma), medan Tove och mormor bakade frukostbullar. Tove har fattat det där med att mäta upp, hälla i, röra om och knåda. Det är mycket roligare att baka när hon är med – det tyckte även mormor.

Middagen slukade båda hemma i Grävlinge. Tove fick sin favoriträtt idag, blodpudding med äppelmos. Hon fick i sig tre skivor! Vid matbordet blev det (som vanligt nu för tiden) följa-john-bus mellan systrarna. Frida slår båda händerna i bordet – Tove gör likadant. Tove viftar med armarna högt i luften – Frida gör likadant. Frida säger DADADADA högt och med uppspärrade ögon – Tove gör likadant. Frida lägger huvudet på sned – Tove likaså och båda skrattar i högan sky. Mamma och pappa gillar denna nästan dagliga underhållning!

Nu har kvällen avslutats med bad, bolibompa och välling – och historieskrivning! Frida har ikväll för första gången ställt sig upp själv. Hon slet, hon drog, hon stånkade, hon skrattade (!) och rätt som det var stod hon upp vid fåtöljen. Sedan gjorde hon det igen. Och igen. Och igen – varje gång skrattandes!

Roligast just nu för Frida: ställa sig upp, åla på magen, leka tittut och slänga ner samma sak på golvet om och om och om och om igen…
Roligast just nu för Tove: cykla, busa (helst med pappa) och leka doktor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis Frida, till ännu ett stort steg i livet.
Tack Tove, för gott samarbete med degen.
Kram från din favoritmormor.