söndag, maj 13

Helgens bravader

I centrala Västerås var det i lördags Alla barns dag. Vi bestämde att jag skulle ta med mig Tove och åka in. På några olika platser i city var det olika happenings. Polisbil, karusell, ansiktsmålning, utställning av förskolebarnens handavtryck (bl a Toves såklart) och en massa annat. Vi gick mest omkring - på de populära stationerna var det låååånga köer, alltför långa för vår smak. Så någon tigermålad dotter fick vi inte denna gång. Lördag som det var fick Tove en skapligt stor godispåse men det hindrade inte henne från att också äta upp merparten av en gratisglass vi gick. Trögare gick det senare på kvällen, med middagen...

Med lite fri tolkning, sade hon nog Frida "ma-ma" och "pa-pa" som en direkt härmning av Kristin. Och jag vill nog också hävda att hon säger "dää" men om hon menar "där" är osäkert. Det kan lika gärna vara "båt" eller "skoskav". Gestikulera är annars hennes absoluta favorit. Inte sällan, vid måltiderna, sitter hon och viftar frenetiskt med armarna och tittar på Tove, som vanligtvis inte är sen att härma tillbaka. Total lycka. Sen har Frida också ett urgulligt sätt att säga "oooohhh" och med sina små läppar ser det helt enkelt underbart ut eftersom det alltid efterföljs av ett stort leende eller rent av skratt.
Hon är också haj på att klappa händerna och då och då vinkar hon också - oftast à la Ria Wägner. Nästa punkt på utvecklingsprogrammet, om mamma får välja, blir att säga och förstå "lampa".




Idag, söndag, har Tove varit aktiv värre. Det började med att hon och Kristin gick ut och sådde en del i pallkragelandet. Hon berättade stolt för mig vad som var sått i respektive låda. Innan lunch hann hon också med ett eget "rally" på en av stenarna på tomten. Upp och ner och upp igen och ner igen (ni förstår) gick hon en bra stund, samtidigt som hon med emfas förklarade vad som händer om man faller och samtidigt var det ett slags direktreferat från hennes vandring.




Mer fart blev det under eftermiddagen, då hon först lekte ett bra tag med grannflickan och sedan åkte de två med sina respektive mammor på en familjegympa. Ännu mer hopp, studs, spring och bus. När hon sedan kom hem, strax efter 17.30, åt hon förvisso upp hela middagen men var rejääääääääält trött. Några minuter senare somnade hon på soffan men som de genomschysta föräldrarna vi är väckte vi henne omgående för pyjamas-, blöj-, välling- och tandborstfinalen. Inte så poppis, men det funkade.

Fridas dag har varit något stillsammare. Höjdpunkten var garanterat när Tove och grannflickan var inne hos oss och lekte ett tag. Frida fick då "vara med" och på ett öra hörde jag att hon skulle få vara patient. Tove och grannflickan var dock snäll med sin sjukling och om hon var lite krasslig blev hon med all säkerhet frisk.
Hoppas förresten att ni har överseende med layouten på den här bloggen. Det är inte så enkelt att få det snyggt, särskilt om man har många bilder.

Inga kommentarer: