måndag, maj 7

Udda passion

Likt sin mamma älskar Tove att plocka mat från trädgården (kryddor, grönsaker, bär) och äta. Det lär bli full kubbning dem emellan i sommar när ärtorna, morötterna och allt annat i pallkragelandet har vuxit till ät-storlek.
Än så länge är det inte så mycket som går att nypa åt sig, så då får man ta det som finns. Gräslök. Idag, när vi nyss avslutat ett inköp av killen vid glassbilen (jo, den kommer till oss också!), sprang hon raka vägen till buketten med gräslök och ryckte till sig en rejäl knippe - i vardera handen. Sen satte hon sig och såg på sin favoritfilm just nu - Nalle som bor i ett stort blått hus - och tuggade i sig alltihop. Hon är knepig, Tove.

Nu sover båda kottarna och Tove ligger nu och snarkar med nappen i ena mungipan - för sista gången. I morgon är det Dagen N - som i Nappfarväl. Då är det nämligen dags för hennes livs första tandläkarbesök. Tandläkaren ska få alla napparna - och naturligtvis också ska titta på hennes tänder. Det blir oerhört spännande och se hur hon reagerar på båda sakerna. Vi har pratat mycket om både tänderna och napparna och hon nästan ser fram emot det (verkar det som) men vi får väl se när det blir skarpt läge.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det skär lite i hjärtat på mig när barn ska sluta med napp. Det är ju en sån trygghetskänsla. Men jag förstår såklart att man vill att doom ska sluta - det förstör ju tänderna på dom.
Dottern gav sina nappar till tomten ett år. Han var - och är kanske än, hennes stora idol så det gick bra. Kram på er

Anonym sa...

Lycka till hos tandläkaren, Tove. Du får berätta sen för mormor vad han hade för grejor.