fredag, juni 29

En tur på landet till landet

Egentligen skulle vi ha åkt igår, men jag hade inte kollat upp öppettiderna tillräckligt noga och då hann de stänga innan vi kom iväg.
Därför åkte jag och Tove redan kring 9.30 denna morgon till landsbygden utanför Kolbäck (strax väster om Västerås) till Säbygubben där man själv kan plocka jordgubbar.
Vi nöjde oss med cirka en halv hink vilket innebar 2,1 kilo - ungefär det dubbla räknat i liter. För det betalade vi 59 pix.
Lite okynnesätning, grannarna över på efterrätt efter middagen och några jordgubbsfyllda muffins - som dessutom görs på vit choklad och en slags citronmarmelad - och så var den skörden puts väck.
Men det var en liten mysig utflykt med äldsta dottern och sådana kan man inte få för många av. Att vi dessutom delade på en Dajm i bilen på väg hem behöver ingen veta.
-------------
Kanske kan det vara på gång nu: att Frida endast sover en gång på dagen och då efter lunch i ungefär två timmar. Hennes egen "dygnsrytm" föreslog detta idag, vilket var andra gången på kort tid. Detta hade sannolikt att göra med att hon vaknade strax efter kl 7 denna morgon, vilket är ren och pur lyx.
Annars brukar Frida-reveljen ljuda mellan 6-6.30.

Inga kommentarer: