måndag, juni 18

T minus one - and counting


Imorgon är det ett år sedan vår Frida föddes. Otroligt.
Den dagen var Kristin med en kompis på stan och åt lunch. Hon kände att det började hända något och när hon kom hem beslutade vi att ringa efter mormor. Vi hade förberett Tove på att mamma snart måste till sjukhuset och att hon, Tove, skulle få vara hos mormor då. Vi kom in till förlossningen vid 16 och 1,5 timme senare föddes hon. För att vara exakt: Klockan 17.32.
Frida Anna Kristin Jaslin.
3570 gram, 48 centimeter (fast hon var troligen någon centimeter längre trodde de på BVC några dagar senare).
Och nu blir hon ett bast. Madre mia.
Egentligen skulle vi ha haft ett familjekalas imorgon, men båda barnen har fått en puff av någon förkylning. Inget allvarligt, lite feber och snor. Kalaset har vi skjutit på till torsdag så att vi inte smittar ner kusiner till exempel.
Den mest märkbara presenten vi ska ge till Frida är en gungställning. (Skvallra inte för henne.) Visserligen kommer storasyster lösa säsongskort där per omgående men en av platserna - av tre - ska vi hänga en bebisgunga på.
En present gav vi henne redan idag. (Vi blev lite ivriga.) Det var en cykelhjälm så snart kommer hela familjen Jaslin trampandes med varsin kruka på skallen.




Idag har vi gjort en annan investering - äntligen. Tove har fått en ny, "riktig", säng. Vi passade också på att möblera om en smula i deras rum och inte minst få upp gammelmormors tavlor på väggen. Nu ser det mycket mysigare ut.



Sista övningen i den gamla sängen var skutt och kullerbyttor. Detta är nu strängeligen förbjudet i den nya slafen.

--------------
Kvällen avslutade jag och Frida med lite mys/bus.

Inga kommentarer: