tisdag, juni 19

Krank ettåring


Typiskt. På sin ettårsdag fick Frida feber och snoret fortsatte att rinna. Hennes dag tillbragtes sålunda inomhus. Men starten var det inget fel på: mamma, pappa och storasyster kom sjungandes med en massa presenter. Fast att pilla upp paket är lite marigt - vilken tur då att syrran kan rycka in och agera presentöppnare!
------------
Jag och Tove åkte in till stan under förmiddagen och avslutade med ett restaurangbesök. Modell Kina som heter Hong Kong - men Tove tycker den passar bättre att heta Kong Kong.
------------
Mellanmålet på eftermiddagen idag bestod av äppelmosbulle. Det var fråga om ren slakt från Fridas sida. Behöver någon få en bakelse dissekerad någon gång så vet ni vart ni ska ringa.
Mot slutet av eftermiddagen stod den så på plats: gungställningen. I Fridas ställe ryckte Tove in som första gungare och anläggningen fick godkänt.
-----------
Avslutningen av kvällen var dock värre. Med förkylning i kroppen har Frida tendenser åt falsk krupp och trots Molipect (ett läkemedel) vaknade hon efter cirka en timme och det lät inte bra. Hon var naturligtvis oerhört ledsen och sedan tidigare vet vi att hon har en pipa som heter duga. Det är tur att Tove sover så hårt...
Lite uteluft kryddat med tålamod gjorde till slut susen. Kring 21.45 kunde vi lägga henne och trots att det undslapp henne lite ytterligare snyftningar borde det vara ajöss för ikväll.
Vi får hoppas att Frida kan ta en gruvlig revansch på sin 2-årsdag.



1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis lillungen, otur med förkylning, men vi kommer och firar dej på torsdag.
Tusen kramar från mormor.