söndag, april 29

Ännu en premiär

Jag återkommer till den.
Först lite kort om gårdagen - Festen. Från klockan 14 kom det undan för undan kompisar i massor och med dem: paket. Snöre efter snöre, papper efter papper åkte all världens kos och fram trädde presenter i massor. Tove hann knappt öppna ett innan nästa sällskap kom med sin present. Där emellan var det naturligtvis massor av bus och spring på gräsmattan. Den enda leksaks-gräsklipparen var populär och därför upphov till viss avundsjuka och ledsamheter.
Vädret var okej, men inte mer. Molnigt och en svag men dock kylig vind samt cirka 12 grader.
När alla kompisarna åkt hem lade sig lugnet och sedemera också barnen. Och trots att Frida låg och snackade i sin säng somnade Tove med sin karaktäristiska flåsande.
Trots den nyligen inköpta digitalkameran blev det inte mycket fotograferat och därför inga bilder.

Premiären för dagen var årets första gräsklippning. Hurra... Tydligen ska man klippa gräsmattan med uppsamlare första gången på våren och sista gången på hösten, vilket innebar att de cirka 1400 kvadratmeterna gräsmatta tog 1,5 timme att klippa p g a ungefär tio tömningar. Men fint blev det och så har man ju - åtminstone för stunden - finaste gräsmattan i området. Bara en sån sak!

Under förmiddagen var farmor, jag och Tove åkte till ett kolonilottområde vid namn Biskopsängen. Varje lott har en stuga, ibland med gäststuga. Varierad kvalitet men mysigt. Några av dem ligger invid Svartån och har därför egen brygga och på några håll var det aktivitet i trädgårdarna. Här och var är det riktigt präktiga odligar som säkert prunkar som bara den en bit in i juli.
Nere vid ån tog Tove ett kort på mig och henne. Det blev bra! Men ännu finare blev kortet på henne och farmor.

Inga kommentarer: