tisdag, april 10

Rockad

I går kväll blev även Frida ordentligt snuvig. Det innebar lite omflyttningar av sovplatser. Sedan Tove väl somnat i sin säng, flyttade vi över henne till min säng där hon får sova tillsammans med Kristin. Överflyttningen gick utan problem. Ett litet kort grymtande var allt som hördes när jag bar över henne men hon sov konstant.
Efter två mål välling, och efter att ha varit ordentligt ledsen men också gnugga-sig-i-ögonen-hela-tiden-trött fann Frida så småningom ro och kunde somna i sin säng, vars huvudände vi pallrat upp med böcker. Sen sov hon utan knyst hela natten.
Tove tyckte det var busigt värre att vakna i pappas säng och hon låg kvar och "mojade" sig en stund innan hon skuttade upp.
Vi fick idag också ett preliminärt besked att Tove, enligt våra önskemål, kommer att få plats på ett nytt dagis fr o m höstterminen.
Ja, egentligen sker nog bytet redan sent i vår. Det har att göra med att det gäller att vara om sig och kring sig när man söker förskoleplats. I Västerås gäller inte när man skickar in en ansökan utan från vilket datum man vill ha plats. Datumet kan man dessutom ändra hur ofta man vill - fram till ett förutbestämt stoppdatum - och om man har lite koll kan man vara väldigt taktisk. Det har vi varit och jag tänker inte be om ursäkt för det. Sen kan ju alltid reglerna diskuteras.
Anledningen till att vi vill byta är dels att en nära kompis till Tove ska börja där, samt att grannflickan går på den förskolan men på en annan avdelning, och dels något så krasst som att den ligger närmare än den nuvarande.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis, din gamle schackspelare där. Vem är knug och vem är fyrtorn? Uschleken kan snart börja. Var är motorcykelmössorna?